buitenland

SLM-vlucht met ‘brandende motor’ van Amsterdam naar Paramaribo

Door Servaas van der Laan - 21 november 2013

Een door de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) gecharterd toestel van Euro-Atlantic Airways is woensdag van Amsterdam naar Paramaribo gevlogen met zichtbare problemen aan de motor. Ooggetuigen zagen bij het opstijgen vlammen uit de rechter motor komen.

Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.com.

Harde knal

Een ooggetuige meldt aan de website dat hij zag dat vlucht PY993, met aan boord zijn vrouw en kinderen, bij het opstijgen in de problemen kwam. Na een harde knal zag de man vlammen uit het toestel komen. ‘Onbegrijpelijk dat de piloot niet is teruggekeerd naar Schiphol,’ zegt de man.

Het toestel vloog gewoon door en kwam met enige vertraging om 15.50 uur lokale tijd in Paramaribo aan. De terugvlucht die voor het toestel naar Amsterdam stond gepland, is geannuleerd.

Kerosine

Een medewerker van SLM laat aan elsevier.nl weten dat het goed mogelijk is dat er vrijgekomen kerosine is ontbrand en dat daar de explosie en vlammen door werden veroorzaakt.

De directeur van SLM in Suriname was donderdag niet bereikbaar voor commentaar. In een persbericht laat de maatschappij weten dat de piloot van het toestel na de explosie een veiligheidscheck heeft uitgevoerd waaruit geen onveilige situatie is gebleken. De piloot heeft de passagiers hier tijdens de vlucht over geïnformeerd. Euro Atlantic Airways onderzoekt nu wat de explosie kan hebben veroorzaakt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.