politiek

Irritatie over wachtgeld voor vrijwilligerswerk Rehwinkel

Door Servaas van der Laan - 09 oktober 2013

Scheidend burgemeester van Groningen Peter Rehwinkel (PvdA) heeft weinig vrienden gemaakt met zijn beslissing om gebruik te maken van de wachtgeldregeling omdat hij vrijwilligerswerk gaat doen. Groningse raadsleden willen dat de burgemeester afziet van de regeling.

‘Bescheidenheid zou de burgemeester sieren. Het zou in elk geval mooi zijn als hij van een deel afziet’, zei SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

SP-raadslid Rosita van Gijlswijk zegt: ‘Half jaar wachtgeld Rehwinkel staat gelijk aan 9.304 pakken DE-koffie van 500 gram voor de voedselbank.’

Wachtgeldregeling

VVD’er Max Blom twittert: ‘Bgm Rehwinkel gaat vrijwilligerswerk doen in Barcelona. Op kosten van stad Groningen, dat dan weer wel.’

De VVD-fractie vraagt om een aanpassing van de wachtgeldregeling. De D66-fractie zegt dat het vertrek van de burgemeester vrijwíllig is.

Rehwinkel stopt eind deze maand vroegtijdig als burgemeester van de provinciehoofdstad. Hij gaat in Barcelona een centrum opzetten dat lokale overheden helpt bij rampen.

Omdat de functie niet betaald is, zal hij, zolang het project loopt, zijn salaris uit de portemonnee van de belastingbetaler uitgekeerd krijgen.


Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.