Gerry van der List

Gerry van der List (Rotterdam, 1961) werkt sinds 1 mei 1999 bij Elsevier Weekblad. Na vier jaar chef te zijn geweest van de redactie Kennis & Cultuur, schrijft hij nu als cultuurredacteur onder meer over boeken, theater en geestelijk leven.

Portefeuille

  • Geestelijk leven
  • Nederlandse politiek
  • Cultuur
  • Sport
  • Biografie

In dienst getreden bij Elsevier Weekblad op 1 mei 1999. Was achtereenvolgens redacteur binnenland, redacteur cultuur, chef kennis & cultuur en redacteur cultuur. Geboren in 1961 in Rotterdam. Studeerde politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1995 aan de Rijksuniversiteit Leiden gepromoveerd op De macht van het idee. De VVD en het Nederlandse buitenlands beleid 1948-1994. Van 1988 tot 1999 wetenschappelijk medewerker van de Prof.Mr. B.M. Teldersstichting.

Was redacteur van de bundels Filosofen van het hedendaags liberalisme, Filosofen van het klassieke liberalisme, Van Thorbecke tot Telders en De draagbare Van Doorn. Publiceerde verder onder meer de boeken Mensenrechten en buitenlands beleid, Meningen over migranten, Ach Jezus, een intellectueel, Opgeruimd staat netjes, Meer dan een weekblad, Katholiek, Alle 42 premiers. Hun leven en loopbaan, Altijd november, Hoe word ik gelukkig? en Gezond verstand.

Lees meer