buitenland Premium Corner

‘Aanstootgevende’ tekening Zuma heeft grote gevolgen

Door Fred de Vries - 20 april 2017

Politiek cartoonist Zapiro kreeg de aanhangers van president Zuma achter zich aan na satire over belangenverstrengeling.

O, o Zapiro. De Zuid-Afrikaanse cartoonist en winnaar van de Prins Claus Prijs 2005 heeft weer een hoop ellende over zich afgeroepen. Hij trachtte de politieke chaos waarin het land verkeert, te vangen in één enkele, pakkende tekening. Dat was geen eenvoudige taak. President Jacob Zuma had zijn ministers van Financiën onverwacht teruggeroepen van een handelsmissie om investeerders naar Zuid-Afrika te lokken. Enkele dagen later ontsloeg hij hen en benoemde na de nodige verwarring twee opvolgers die volgens de deskundigen vooral zullen worden gebruikt om de belangen veilig te stellen van de Gupta-familie, die nauwe banden heeft met Zuma.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 1 euro per week.

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Weekblad Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.