Amerika

Auto rijdt in op publiek Times Square in New York

Door Elif Isitman - 18 mei 2017

Een automobilist is donderdagmiddag (lokale tijd) op voetgangers ingereden op het drukke Times Square in New York. Volgens getuigen zou zeker een persoon zijn overleden, en zijn meerdere mensen gewond geraakt.

De auto kwam tot stilstand op de hoek van West 45th Street en Broadway. Het gebied rond Times Square werd afgezet.

Tenminste tien mensen werden aan hun verwondingen behandeld, volgens persbureau Reuters. Volgens ooggetuigen zag het eruit alsof de bestuurder ‘expres’ handelde. De brandweer van New York maakte melding van negentien gewonden.

De politie heeft de bestuurder (26) opgepakt. Die zou in het verleden twee keer zijn betrapt op rijden onder invloed.

Geen terreur

Burgemeester Bill de Blasio zei tegen verslaggevers dat er geen aanwijzingen zijn dat de bestuurder terroristische motieven had. Functionarissen verklaarden dat de man onder invloed leek te zijn. Onderzoek wees uit dat hij niet had gedronken, maar hij heeft mogelijk wel drugs gebruikt.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor Elseviers nieuwsbrief >>

Het dodental door de aanrijding loopt mogelijk nog op. De brandweer meldde dat vier slachtoffers in kritieke toestand verkeren, drie anderen zijn er slecht aan toe. Vijftien slachtoffers hebben volgens de hulpdienst ‘minder ernstige’ verwondingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.