#Belastingen Premium Corner

Fiscus kan DBA-situatie soms toch toetsen

Door Richard van Boven - 30 augustus 2017

Staatssecretaris Wiebes heeft in de Kamer gezegd dat de Belastingdienst niet actief gaat kijken of een zzp’er eigenlijk in dienstbetrekking werkt. Dit sluit echter niet uit dat de situatie vanuit een ander oogpunt wordt beoordeeld.

Er zijn naar aanleiding van een WOB-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) twee interne richtlijnen van de Belastingdienst, Bijlage 1 en 2, voor het omgaan met de Wet DBA (Wet Deregulering beoordeling arbeidsrelatie) gepubliceerd.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 1 euro per week.

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Weekblad Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.