nederland Premium Corner

Kloosterleven veranderde drastisch in vijf decennia

Door Nikki Sterkenburg - 03 januari 2017

In het Bossche klooster aan de Dommel zijn de minderbroeders-kapucijnen nog maar met veertien. Toen Hans de Visser (75) in 1962 intrad, waren er 166 binnen zijn kerkprovincie. Herinneringen aan ruim vijf decennia kloosterleven, en hoe dat ingrijpend veranderde door het Tweede Vaticaanse Concilie.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 1 euro per week.

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Weekblad Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.