Simon Rozendaal Premium Corner

Nog hogere windmolens? Zonder subsidie werken ze niet

Door Simon Rozendaal - 21 juni 2016

Natuurlijk, wind is gratis en voor niks. Daarmee is de luchtstroming tussen verschillende drukgebieden in de aardse atmosfeer echter niet automatisch een geschikte energiebron. Zo heeft wind een lage energiedichtheid. U zou het niet zeggen als uw paraplu weer eens openklapt, maar fysisch gezien zit er niet veel energie in wind.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 1 euro per week.

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Weekblad Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.