Nikki Sterkenburg Premium Corner

De politie verdient meer lof

Door Nikki Sterkenburg - 01 mei 2017

Bij aanslagen rennen agenten meteen af op kogelregens, bomvesten en hard rijdende trucks. Dat verdient lof. En nazorg.

De 37-jarige Franse politieagent Xavier Jugelé, die op 20 april 2017 op de Champs-Élysées werd dood­geschoten, behoorde in november 2015 tot de honderden agenten die uitrukten naar de Parijse concertzaal Bataclan. Het is onbekend wat zijn rol die nacht was, maar op 12 november 2016 was hij een van de genodigden bij het concert van zanger Sting, die de Bataclan heropende.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 1 euro per week.

Verder lezen?

U heeft momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding en sluit vandaag nog een abonnement af. U leest Elsevier Weekblad Digitaal al voor slechts € 4 per maand. Abonnement stopt automatisch.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw inloggen

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.