buitenland

‘Moslimterroristen Londen wilden wraak op Britse leger’

23 mei 2013

De twee mannen die woensdag een Britse militair op beestachtige wijze om het leven brachten, wilden wraak nemen op het Britse leger. De twee moslimfundamentalisten zouden boos zijn over de Brits-Amerikaanse missie in Irak.

Dat zegt een getuige van de aanslag tegenover Britse media.

De vrouw zag vanuit een bus een man op de grond liggen en dacht aanvankelijk dat de daders eerste hulp verleenden.

Slagersmessen

Ze stapte uit de bus en rende naar het slachtoffer om zijn pols te voelen. Ze constateerde dat het slachtoffer niet meer in leven was.

Pas toen zag ze twee donkere mannen met slagersmessen en besefte ze dat zij verantwoordelijk waren voor de dood van de militair.

Moslims doden

‘Hij heeft moslims vermoord in moslimlanden,’ zei een van de terroristen tegen de vrouw. ‘Ik ben het zat dat mensen moslims doden in Irak en Afghanistan terwijl ze er niet thuishoren,’ zei hij kalm met een pistool en een slagersmes in zijn hand.

Volgens de vrouw, die op hem in bleef praten totdat de politie ter plaatse was, zouden de mannen een oorlog in Londen hebben willen veroorzaken.

Onrustig

Toen de politie arriveerde, renden de twee mannen op hen af, waarop ze werden neergeschoten. Ze zijn gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Na de gruwelijke daad was het erg onrustig in de Britse hoofdstad. Mensen gingen boos de straat op om te protesteren tegen de opkomst van de politieke islam in Groot-Brittannië.

Er zouden enkele mannen zijn gearresteerd die moskeeën wilden binnenvallen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.