buitenland

Premier Cameron: aanslag Londen is verraad aan alle moslims

23 mei 2013

Er is niets in het islamitische geloof dat de brute moord op een Britse soldaat rechtvaardigt. De terroristische daad is dan ook een verraad aan alle vredelievende moslims die in Groot-Brittannië leven.

Dat heeft de Britse premier David Cameron donderdag gezegd tijdens een persconferentie in London.

De Conservatieve premier zei daarbij wel dat geen enkel geloof ter wereld zo vaak wordt misbruikt om te moorden als de islam, ‘het zou absolute onzin zijn omdat te ontkennen,’ zei Cameron.

Prioriteit

Het aanpakken van deze fundamentalistische terreur blijft dan ook de hoogste prioriteit. Ook de moordenaars van de Britse soldaat zullen daarom met grootste zorg worden berecht.

Cameron had een speciaal dankwoord voor de vrouw die op de moordenaars inpraatte totdat de politie kwam. ‘Ze zei tegen de mannen dat ze de oorlog die zij in het hoofd hebben nooit zullen winnen. Op dat moment sprak die vrouw namens ons allemaal,’ zei Cameron lovend.

Doorgaan met leven

De premier riep de Britten op om gewoon door te gaan met hun leven: ‘dat is de enige manier om terrorisme te frustreren.’ Eerdere initiatieven om militairen niet meer in uniform over straat te laten lopen, zijn daarom ingetrokken.

Na de moord van twee donkere moslimterroristen op een Britse soldaat woensdagavond gingen boze Britten de straat op om te protesteren tegen de politieke islam in het land.

Op verschillende plekken in Groot-Brittannië vielen boze Britten moskeeën binnen. Een man werd gearresteerd toen hij brand probeerde te stichten in een moskee.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.