buitenland

Speciale agenten zoeken verdwenen Nederlanders

Door Anna Vossers - 23 mei 2013

De Spaanse politie zoekt met een team van acht tot tien speciale agenten fulltime naar de vermiste Nederlanders Ingrid Visser en Lodewijk Severein. De politie in Murcia noemt de verdwijning van de oud-volleybalster en haar partner ‘verontrustend’.

Dat meldt lokale krant La Verdad.

Speciale delicten

De agenten van de afdeling ‘Speciale delicten’ heeft de teruggevonden huurauto van de Nederlanders onderzocht op sporen, nadat ze van het verhuurbedrijf de reservesleutel hadden gekregen. Maar omdat de auto ook door andere huurders is gebruikt, is het moeilijk vast te stellen welke sporen van de Nederlanders zijn.

Op dit moment onderzoeken de speciale agenten beelden van beveiligingscamera’s. Er zijn camerabeelden gevonden waarop te zien is dat ze de auto op maandag 13 mei rond acht uur ’s avonds parkeren in de Avenida Juan Carlos I in Murcia. Daarna zou het stel nog in een straat in de buurt van de parkeerplaats gesignaleerd zijn. Vervolgens is er niets meer van Visser en Severein vernomen.

Opvallend postuur

Omdat de Nederlanders probeerden zwanger te worden maar niet kwamen opdagen bij een afspraak in het ziekenhuis, verwacht de familie niet dat ze expres zijn verdwenen. Een auto-ongeluk is inmiddels ook geen waarschijnlijk scenario meer.

Agenten in omliggende provincies hebben de opdracht gekregen de ogen open te houden voor het stel. Omdat de Nederlanders nogal lang zijn –Visser is 1.95 meter en Severein 1.92 meter- kan hun postuur helpen bij de zoektocht.

Donderdag heeft een groep van Nederlandse en Spaanse vrijwilligers flyers en posters verspreid. Tips kunnen via Twitter of een speciale website worden doorgegeven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.