buitenland

‘Tweehonderd doden op verkiezingsdag Afghanistan’

06 april 2014

Afghanistan heeft zaterdag een bloedige eerste verkiezingsdag beleefd. Bij confrontaties tussen leden van de Taliban en veiligheidstroepen zijn bijna tweehonderd doden gevallen.

Dat heeft het Afghaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zondag in een verklaring laten weten.

Taliban

Volgens Buitenlandse Zaken werden ongeveer 175 terroristen van de Taliban gedood door veiligheidsdiensten. Bij de gevechten kwamen ook twaalf militairen en vier burgers om het leven.

Op dit moment worden alle stemmen in de eerste presidentsverkiezingen uit de geschiedenis van het land geteld. Ook daar gaat het een en ander mis. Zeker 30 personen zijn aangehouden op verdenking van verkiezingsfraude.

Aanslagen

Twee medewerkers en een politieman zijn zondag gedood in Kunduz terwijl ze ingevulde stembiljetten vervoerden. In Kunduz heeft Nederland een politietrainingsmissie uitgevoerd. In het gebied vielen zaterdag vier gewonden bij aanslagen.

Vanwege dreiging van moslimterroristen van de Taliban gingen zo’n 200 van de ruim 6.400 kieslokalen niet open. De Taliban zeggen de verkiezingen te boycotten zolang Amerikaanse troepen in het land actief zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.