economie

Winst ING stijgt, honderden extra banen verdwijnen

Door Shari Deira - 12 februari 2014

ING heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar ruim 60 procent minder winst geboekt dan een jaar eerder. De bank en verzekeraar realiseerde een nettowinst van 539 miljoen euro, tegen 1,5 miljard euro in 2012. Na correctie boekte het bedrijf toch meer winst.

ING behaalde in 2012 veel winst op de verkoop van activiteiten. De onderliggende winst, gecorrigeerd door bijvoorbeeld verkopen van onderdelen en afschrijvingen, was vorig kwartaal met 405 miljoen euro wel 2,5 keer groter dan een jaar eerder.

De onderliggende winst van de bankactiviteiten verdrievoudigde in de laatste drie maanden van vorig jaar ruimschoots, tot 904 miljoen euro. Het resultaat van verzekeringsactiviteiten steeg met ruim 13 procent tot 215 miljoen euro.

Banen

ING maakte woensdag ook bekend dat het nog eens 450 banen schrapt bij zijn Nederlandse bankactiviteiten. De ontslagen komen bovenop het verlies van zo’n 1.400 banen dat vorig jaar voor de periode tot en met 2015 werd aangekondigd.

De in 2012 ingezette reorganisatie kost ongeveer 4.100 arbeidsplaatsen. Bestuursvoorzitter Ralph Hamers zegt dat het banenverlies vooral komt door het veranderende gedrag van consumenten, die steeds minder gebruikmaken van bankfilialen.

‘Daardoor zijn helaas meer veranderingen nodig,’ zegt Hamers. ‘We richten ons op de levering van de beste service aan onze klanten. Dat kan helaas soms met minder mensen.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.