nederland

Komende week weer tropische temperaturen op komst

Door Servaas van der Laan - 09 augustus 2015

Het zomerse weer blijft de komende week aanhouden in Nederland. Op donderdag worden zelfs weer tropische temperaturen voorspeld.

De zoele zomerdagen van afgelopen week lijken een vervolg te krijgen in de aankomende week.

Tropisch

Volgens Weeronline kunnen we nog zeker vijf zomerse dagen verwachten, met een tropische donderdag als kers op de taart.

De maximale temperatuur loopt de komende dagen op tot 25 graden, al trekken er wel wolkenvelden over hier en daar die de zomerse pret zo nu en dan bederven. In het oosten van het land kan het maandag zelfs even regenen.

Dinsdag en woensdag blijft het hoe dan ook droog met aangename temperaturen. Donderdag wordt mogelijk tropisch met temperaturen van 30 graden of meer.

Vijf tropische dagen

In de zomer van dit jaar hebben we tot nu toe 18 officiële zomerse dagen gehad met maxima van 25,0 graden of meer. Dat zijn er twee meer dan normaal in de periode 1 juni t/m 8 augustus.

Het aantal tropische dagen in De Bilt staat op 5. Ook dat zijn er twee meer dan gebruikelijk. Toch ligt de gemiddelde temperatuur deze zomer slechts 0,2 graden boven het langjarig gemiddelde. Dit komt omdat deze zomer, naast de vele zomerse dagen, ook enkele flink koudere periodes heeft gekend, zoals die van eind juli toen een hevige storm over ons land raasde.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.