nederland

Pedoseksueel Sytze van der V. vindt huis in Amsterdam

Door Tom Reijner - 29 oktober 2013

Pedoseksueel Sytze van der V. heeft een huis in Amsterdam gevonden. Een particulier bood hem een ‘flatje’ aan, dat hij vanaf vrijdag kan betrekken.

In Amsterdam, ‘de grootste stad van het land’, verwacht hij ‘geen gezeur van buurtbewoners’ te krijgen, schrijft hij op zijn blog, dat hij ‘Sytze’s dagboek. Mijn ervaringen en botsingen met de samenleving’ noemt.

Van der V. eiste na zijn vrijlating uit een voorarrest in augustus dat de staat hem zou helpen bij het vinden van een geschikte woonruimte. De rechtbank oordeelde dat dit geen taak van de staat is.

Zwerven

Van der V. kreeg in 1988 een celstraf van negen maanden voor ontucht met een minderjarige. Voor het misbruik van jongens uit Eindhoven kreeg hij in 2009 in hoger beroep een onvoorwaardelijke celstraf van twee jaar en drie maanden voorwaardelijk.

Toen hij in datzelfde jaar vrij kwam, kreeg de veroordeelde pedoseksueel een gebiedsverbod voor de gemeente Eindhoven, opgelegd door burgemeester Rob van Gijzel (PvdA). Sindsdien zwerft hij door het land, op zoek naar een plek waar hij kan verblijven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.