nederland

Voorzitter Slotervaartziekenhuis op non-actief gezet

22 februari 2013

De bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is geschorst door de raad van commissarissen van het ziekenhuis. Erbudak zou met onder andere Achmea hebben onderhandeld over de zorginkoop zonder dat te overleggen met de andere bestuurders.

Een woordvoerder heeft berichtgeving van BNR hierover vrijdag bevestigd.

‘Ze had overleg zonder goedkeuring van de belanghebbenden binnen de raad van bestuur en de commissarissen,’ zei de woordvoerder.

Geen contract

Eind januari werd bekend dat Achmea voor 2013 geen contract heeft gesloten met het Slotervaart Ziekenhuis. Klanten van Achmea die behandeld worden in het ziekenhuis krijgen hun behandeling daardoor nu niet of niet volledig vergoed. Dit geldt ook voor klanten van onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO, die onderdeel van Achmea zijn.

Criminele organisatie

Erbudak is sinds 2006 bestuursvoorzitter van het Amsterdamse ziekenhuis. Ook bij haar aantreden was er destijds veel over haar te doen.

Ze moest haar voorzitterschap combineren met een taakstraf van vijftien maanden omdat ze was veroordeeld in een grote fraudezaak. Ook zou ze hebben deelgenomen aan een criminele organisatie.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.