nederland

‘In deel Haagse Schilderswijk heerst Sharia’

18 mei 2013

Een deel van de Haagse Schilderswijk wordt vrijwel volledig gedomineerd door traditionele moslims. De moslimleer Sharia wordt niet alleen binnen, maar ook op straat toegepast.

Dat schrijft dagblad Trouw.

Volgens de krant klagen andere inwoners, niet- of gematigde moslims, dat ze op straat worden aangesproken op gedrag dat volgens de orthodoxe moslimleer niet toelaatbaar is.

Gecorrigeerd op straat

Zo worden mensen die op straat roken, alcohol of varkenslees nuttigen hierop gecorrigeerd. Ook worden meisjes met rokken boven de knie en jurken met spapghettibandjes hierop aangesproken door gesluierde vrouwen.

Het gaat om het gedeelte van de wijk dat ‘De Vergeten Driehoek’ werd genoemd, omdat een ambtenaar het gebied eens over het hoofd zag bij een stadsvernieuwing.

Sharia driehoek

Maar tegenwoordig staat het gebied meer bekend als de ‘Sharia Driehoek’. Er wonen ongeveer vijfduizend mensen en er staan drie salafistische moskeëen.

De politie zou meerdere keren zijn verzocht om weg te gaan, omdat de inwoners hun eigen wetshandhaving zouden hanteren. De politie heeft hier geen gehoor aan gegeven. PVV-leider Geert Wilders laat via Twitter weten dat hij snel een Kamerdebat wil over de kwestie.

Wijk voor Turken

Intussen wordt in Rotterdam een woonwijk gebouwd die louter bestemd is voor, hoofdzakelijk oudere Turken, meldt het Algemeen Dagblad.

Bij de Rotterdamse Afrikaanderwijk wordt een compleet stadje gebouwd met vierhonderd appartementen, een hotel, winkels, horeca, zorgvoorzieningen, een mediterraan ogend binnenplein en een paleistuin. Het project heet Turkoois 100 procent Zuid.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.