nederland

Onderzoek verder bij vindplaats broertjes Julian en Ruben

Door Arne Hankel - 20 mei 2013

De politie is maandagochtend nog steeds bezig met onderzoek bij de plek waar zondagmiddag de lichamen van de twee broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist zijn gevonden.

In het landelijke gebied bij de Utrechtse plaats Cothen is de weg afgezet en houdt de politie de omgeving in de gaten.

Zwarte schermen

De plek bij de afwateringsbuis in de sloot waar de jongens zijn gevonden, is afgeschermd met zwarte schermen. Ook staan er twee ME-busjes en een container. De witte tent, die er zondagavond stond, is inmiddels weg.

Een politiewoordvoerder kan niet bevestigen dat de lichamen van de broers nog op die plek liggen. In de loop van maandagochtend moet meer informatie bekend worden.

Identificatie

De identificatie van de twee lichaampjes is officieel nog niet afgerond. Op basis van een aangetroffen camouflageshirt en spanbanden gaat de politie ervan uit dat de lichamen van Ruben en Julian zijn.

Een deel van het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de vindplaats, was zondag afgesloten. Maandagochtend varen de schepen weer.

Vader

De broertjes werden twee weken geleden meegenomen door hun 38-jarige vader. Die pleegde op 7 mei zelfmoord in het recreatiegebied Doornse Gat. Sindsdien is massaal naar de jongens gezocht. Aangenomen wordt dat de vader zijn zoons heeft omgebracht

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.