nederland

Politie zoekt tussen Rhenen en Doorn naar Ruben en Julian

Door Anna Vossers - 10 mei 2013

Politiemedewerkers rijden vrijdagochtend langs alle mogelijke routes tussen Rhenen en Doorn om meer camerabeelden te vinden waar de auto van de vader van de vermiste jongetjes op staat. De politie zet zoveel mogelijk mankracht in om de broertjes Ruben (9) en Julian (7) te vinden.

De politie heeft na een oproep veel camerabeelden van particulieren en bedrijven gekregen die kunnen helpen bij de vermissingszaak. Maar omdat het donderdag Hemelvaartsdag was, zijn nog niet alle bedrijven bereikt. Politiemedewerkers gaan nu zelf elke camera langs de route opzoeken, aldus een politiewoordvoerder.

Neerbeek

De auto is in de nacht van maandag op dinsdag om tien over half twee op de provinciale weg bij Rhenen gezien. Het is niet duidelijk of de kinderen toen nog in het voertuig zaten.

Het staat wel vast dat Ruben en Julian nog in de auto van hun vader zaten toen die maandagavond om kwart over tien benzine tankte in het Zuid-Limburgse Neerbeek.

Eigen zoekacties

Er zijn ook diverse burgers eigen zoekacties gestart via social media. Ook heeft een groep van tientallen vrijwilligers op eigen initiatief het recreatiegebied het Doornse Gat nogmaals uitgekamd. Die zoektocht heeft niets opgeleverd.

Volgens een woordvoerder van de politie is het goed dat mensen zelf iets willen doen ‘om dit drama op te lossen’, maar is het de vraag of eigen zoektochten nut hebben. Om te voorkomen dat mogelijke sporen vernield worden, moeten burgers die een eigen zoektocht beginnen volgens de woordvoerder in elk geval altijd eerst met de politie afstemmen waar ze naartoe gaan en wat ze van plan zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.