nederland

Aanmeldingen nieuwe leerlingen Ibn Ghaldoun blijven gelijk

20 juni 2013

De grootschalige examenfraude op de islamitische school Ibn Ghaldoun heeft weinig invloed op het aantal aanmeldingen van nieuwe leerlingen. De Rotterdamse school heeft net zoveel aanmeldingen als vorig jaar.

Dat zegt directeur van de school Bart Renders donderdag.

Examenfraude

Er zijn vooralsnog geen ouders die hun inschrijving hebben teruggetrokken als gevolg van de examenfraude. Wel komen er veel verontruste telefoontjes.

‘Veel ouders die hun kinderen naar onze school sturen, kiezen bewust voor islamitisch onderwijs,’ legt Renders uit. Ieder jaar komen er gemiddeld zo’n 150 nieuwe leerlingen op de school. Naast Rotterdam komen ze uit plaatsen als Den Haag, Delft, Gouda en Dordrecht.

Hetze

Hij is allesbehalve te spreken over de ‘hetze’ die de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge volgens hem tegen zijn school is gestart. De onderwijswethouder wil dat Ibn Ghaldoun de deuren sluit.

‘Daar gaan veel van de ongeruste telefoontjes over. Mensen staan vlak voor de schoolvakantie, gaan een paar weken naar bijvoorbeeld Turkije op vakantie, en vragen zich af of wij in september nog bestaan.’

Wanbestuur

Het verbaast Renders dat de wethouder zonder overleg met de school zich blijkbaar al voorbereid op een sluiting. ‘Hij gaat daar natuurlijk niet over, maar als hij dan toch voorbereidingen treft, kun je daar ook de school voor benaderen.’

Volgens de directeur is sluiting niet aan de orde. Het sluiten van een school is aan veel regels en procedures gebonden, als er bijvoorbeeld te weinig leerlingen zijn of er is sprake van wanbestuur. ‘Daar is geen sprake van. En daarnaast, een wethouder gaat niet over sluiting van een school, daar gaat het ministerie over.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.