nederland

Ook PvdA pleit voor sluiting Ibn Ghaldoun

18 juni 2013

Ook coalitiepartij PvdA heeft opgeroepen om de islamitische school Ibn Ghaldoun in Rotterdam te sluiten. Het bestuur van de school zou de eer aan zichzelf moeten houden.

PvdA-Kamerlid Tanja Jadnanansing zei dat dinsdag voorafgaand aan een debat over de grootschalige diefstal van eindexamens.

Melding

Volgens Jadnanansing is het imago van de school slecht en is de cultuur verpest. Bijna iedereen op het vwo wist dat de examens waren gestolen maar geen enkele leerling heeft hiervan melding gemaakt.

Door een opeenstapeling van gebeurtenissen is het tijd om de stekker eruit te trekken, vindt de PvdA. Jadnanansing zegt dat staatssecretaris Sander Dekker (VVD, Onderwijs) geen middelen heeft om de school te sluiten.

Het geld voor onderwijs kan alleen worden afgepakt als de school langer te boek staat als zwak. Een nieuwe wet waardoor de staatssecretaris ook kan ingrijpen bij wanbestuur of als het onderwijs in het geding is, is nog niet door de Kamer.

Toekomst

Eerder riep de PVV ook al op tot sluiting van de school. CDA-wethouder in Rotterdam Hugo de Jonge zei nadat de omvang van de examenfraude duidelijk werd dat de school de deuren moet sluiten.

Het bestuur van de school liet eerder al weten nog niet over de toekomst van de school te willen praten. Eerst moeten alle eindexamenkandidaten opnieuw hun ongeldig verklaarde examens kunnen afleggen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.