nederland

‘Verdachten examendiefstal gingen geraffineerd te werk’

Door Anna Vossers - 14 juni 2013

De diefstal van 24 examens op de islamitische scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam is op ‘geraffineerde’ wijze gegaan. Mogelijk zijn de daders meerdere keren in de kluis geweest en hebben ze de examens thuis pas opengemaakt en gefotografeerd.

Anass B. (18), Safae K. (18) en Kamal el B. (19) zouden de pakketjes thuis voorzichtig hebben opengemaakt, gefotografeerd en daarna weer dichtgemaakt met een sealapparaat. Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen rond het onderzoek.

Ontdekt

Deze geraffineerde voorbereiding en uitvoering van de diefstal zou verklaren waarom docenten op het Ibn Ghaldoun niet door hadden dat er iets mis was met de examenpakketjes. Pas toen het vwo-examen Frans op internet uitlekte en werd uitgesteld, ontdekte de rector van de school dat de verpakking ervan beschadigd was, en deed aangifte.

Er zijn 24 eindexamens gestolen op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun. 12 vwo-examens, 10 van de havo en 2  vmbo-eindexamens. De examenkandidaten van de school moeten alle ongeldig verklaarde examens opnieuw doen, deels van 17 tot 19 juni en deels vanaf 12 augustus in het zogeheten derde tijdvak.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.