nederland

Christelijke scholenkoepel neemt Ibn Ghaldoun over

04 juli 2013

De islamitische school Ibn Ghaldoun houdt op te bestaan als zelfstandige school. De door grootschalige examenfraude geteisterde school wordt overgenomen door de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO).

Dat hebben beide schoolbesturen bekendgemaakt.

Islamitisch onderwijs

Door de overname kan het islamitisch onderwijs in Rotterdam de komende jaren blijven bestaan, maar zal de school vermoedelijk wel een andere naam krijgen.

‘De bedoeling is dat het islamitisch voortgezet onderwijs in Rotterdam binnen vier tot vijf jaar opnieuw zelfstandig verder kan. Tot die tijd maken ze onder de paraplu van het CVO gebruik van onze expertise op het gebied van kwaliteit’, zegt bestuursvoorzitter Wim Littooij van het CVO.

Geen sluiting

Hiermee lijkt de in opspraak geraakte school te ontkomen aan definitieve sluiting. In de politiek wordt hier stevig op aangedrongen omdat de school ernstig heeft gefaald in het bestrijden van examenfraude. Dit voorjaar kwam naar buiten dat eindexamenleerlingen de examens van te voren konden kopen van een groepje frauders. Vermoedelijk is deze vorm van fraude al jaren aan de gang en profiteren ook leerlingen buiten de islamitische school ervan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.