nederland

PvdA en VVD oneens over aanpak wolf

Door Josefine van Enk - 10 juli 2013

De PvdA en VVD zijn het niet eens over de aanpak van de mogelijke terugkeer van de wolf naar Nederland. De PvdA is positief over komst van de wolf, maar de VVD wil overwegen toestemming te geven om de beschermde wolf af te schieten.

De VVD ziet de mogelijke terugkeer van de wolf in Nederland als een gevaar. Tweede Kamerlid Johan Houwers zegt dat de effecten op de volksgezondheid en verkeersveiligheid van de terugkeer van de wolf nog niet bekend zijn.
Uit veiligheidsoverwegingen voor mensen en dieren wil de VVD overwegen de wolven af te schieten. Maar eerst moet onderzoek uitwijzen waar de wolf vandaan komt en of er meer zijn in ons land.

Kans geven

PvdA-Kamerlid Lutz Jacobi is juist positief over de mogelijke komst van de wolf: ‘Met de natuur in Nederland is het goed gesteld, anders komt de wolf niet deze kant op.’
Jacobi vindt dat de wolf een kans moet krijgen in Nederland, maar wijst het onderzoek van de VVD niet af.

Uitsluitsel

De twee partijen reageren naar aanleiding van het doodgereden dier dat donderdag bij Luttelgeest (Flevoland) is gevonden.

Onderzoekers van Naturalis zijn na autopsie voor 98 procent zeker dat het dier een wolf is. Over ongeveer een week moet daar uitsluitsel over komen als de resultaten van het dna-onderzoek binnenzijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.