nederland

Grote belangstelling voor bergmis Friso in Lech

15 augustus 2013

Donderdagmiddag werd in de gemeente Lech, het Oostenrijkse skidorp waar prins Friso bijna anderhalf jaar geleden een skiongeluk kreeg, een openluchtmis in de bergen gehouden ter nagedachtenis aan de Prins. Vele belangstellenden bewezen prins Friso daar de laatste eer.

De mis begon om 15.00 uur en werd buiten gehouden, op ongeveer 1.800 meter hoogte.

In het Bürstegg-kerkje, dat op de top van de berg ligt en alleen te voet te bereiken is, stond een foto van de maandag overleden Prins.

Onder de misbezoekers waren veel Nederlanders. Pastor Müller besteedde extra aandacht aan prinses Beatrix, voor wie het volgens hem ‘tragisch’ is om haar kind op zo’n jonge leeftijd te moeten missen.

Speciaal

Normaal gesproken wordt de bergmis gehouden ter ere van Maria Hemelvaart, een jaarlijkse katholieke feestdag in Oostenrijk. Dit jaar wordt er speciaal voor prins Friso gebeden, zo kondigde burgemeester Ludwig Muxel eerder al aan.

‘Het is een speciale plek. We zullen vieren dat God de prins heeft opgenomen en bidden voor de koninklijke familie.’

Florian Moosbrugger

Skivriend Florian Moosbrugger, die getuige was van het tragische skiongeluk van de prins, zei donderdagochtend dat hij de mis in de Sint Nikolauskerk zou bijwonen. Ook daar werd aandacht besteed aan het overlijden van de Prins. Eerder liet hij zich niet uit over zijn vriends plotselinge overlijden.

Prins Friso overleed maandag aan complicaties van de hersenbeschadiging die hij opliep, toen hij vorig jaar februari onder een lawine in Lech terechtkwam. Vrijdag zal hij in alle beslotenheid in Lage Vuursche worden begraven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.