nederland

Is prinses Beatrix naar kasteel Drakensteyn verhuisd?

08 januari 2014

Op kasteel Drakensteyn bij Lage Vuursche is de koninklijke oranjeblauwe vlag gesignaleerd. Die vlag hangt alleen uit als een lid van het Koninklijk Huis aanwezig is. Betekent dat dat prinses Beatrix naar kasteel Drakensteyn is verhuisd?

De foto is gepubliceerd door RTV Utrecht, en laat de vlag van prinses Beatrix zien, die oranje is met een blauw kruis en een driehoekige inkeping heeft.

Buurtbewoners dachten even dat ze al haar intrek had genomen in het kasteel, meldt RTV Utrecht. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is prinses Beatrix bezig met verhuizen, maar woont ze er nog niet.

Willem-Alexander

Deze zomer werd al bekend dat de voormalig Koningin uiterlijk begin 2014 naar de bossen bij Lage Vuursche zou verhuizen. Op een later moment verhuizen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters van Wassenaar naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Kasteel Drakensteyn is sinds 1959 eigendom van prinses Beatrix. Zij liet het kasteel restaureren en woonde van 1963 tot 1981, kort na de vorige Troonswisseling. Het kasteel bleef in gebruik als buiten- en gastenverblijf.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.