nederland

Voortvluchtig duo vrijdag weggestuurd van naaktcamping Enschede

Door Shari Deira - 25 februari 2014

Langzamerhand wordt er steeds meer bekend over het voortvluchtige duo Antonio Marcos van der Ploeg (25) en Enise Merve Bircan (19). De twee zaten vrijdag al op het naaktkampeerdersterrein in Enschede, waar zij maandag een man neerschoten.

De beheerder van het terrein vroeg het tweetal vrijdag te vertrekken, omdat ze niet op het terrein thuishoorden. Ze zijn daarna niet meer gezien, totdat ze maandag een bewoner neerschoten.

Auto

Op het terrein van nudistenvereniging Ostana is plek voor 32 caravans. Maandag waren er volgens de voorzitter vijftien mensen aanwezig op het terrein. De leden zijn ‘aangeslagen’ en ‘onthutst’ over wat er op de camping is gebeurd.

Van der Ploeg en Bircan gijzelden maandag rond 20.00 uur een gezin in Enschede. Ze namen de vader mee in zijn auto en zette hem in het Duitse Ahaus uit de auto. Het is onduidelijk waar het stel nu is.

Het gezin dat is gegijzeld is ‘zeer geëmotioneerd’ over de gebeurtenissen. Ze zijn ongedeerd gebleven maar de impact is ‘enorm’.

Caravan

Tipgevers zeggen tegen RTL Nieuws dat de twee vanmiddag in het Duitse Gronau zijn gezien. Een arrestatieteam zou naar verluidt onderweg zijn naar de plaats in Duitsland. Het is volgens de politie goed mogelijk dat ze zich weer schuilhouden in een caravan of een vakantiehuisje.

De man die maandag is neergeschoten door het criminele duo ligt nog steeds in het ziekenhuis. Hij is er ernstig aan toe. De politie kijkt al twee weken uit naar het tweetal, dat vuurwapengevaarlijk is.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.