nederland

Anonieme brieven over oud-minister Els Borst verspreid

Door Shari Deira - 07 maart 2014

Bij verschillende instanties waar oud-minister Els Borst bij betrokken was, zijn anonieme brieven binnengekomen, met daarin beschuldigingen aan het adres van Borst. In de brieven staat onder meer dat Borst voor de Binnenlandse Veiligheidsdienst heeft gewerkt.

Dat zegt het Helen Dowling Instituut, waar Borst in de Raad van Toezicht zat, tegen RTV Utrecht. Ook staat in de brieven dat Borst biseksueel was.

Beelden

Het Helen Dowling Instituut in Bilthoven laat weten dat de brief veel woede en verdriet bij de ontvangers heeft veroorzaakt. De organisatie zegt dat meer instanties de brief hebben gekregen, maar om welke het gaat wil het Helen Dowling Instituut niet zeggen.

De politie onderzoekt de brieven en heeft camerabeelden opgevraagd. De beelden van het weekend waarin Els Borst werd gedood, waren al gewist door het instituut. Het Helen Dowling Instituut bewaart camerabeelden maar een week.

Misdrijf

Els Borst werd bijna een maand geleden dood gevonden bij haar huis in Bilthoven. De politie gaat ervan uit dat Borst door een misdrijf om het leven is gekomen, maar het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Eerder vandaag werd bekend dat Borst twee weken voor haar dood in contact kwam met een verwarde man die ‘een sjofele indruk’ maakte. De man vroeg haar het adres van oud-premier Wim Kok (PvdA).

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.