nederland

‘Els Borst kreeg voor dood bezoek van verwarde man’

Door Tom Reijner - 07 maart 2014

Oud-minister Els Borst (81) heeft twee weken voor haar dood oog in oog gestaan met een verwarde man die ‘een sjofele indruk’ maakte. De onbekende vroeg om het adres van voormalig minister-president Wim Kok (PvdA).

Dat vertelde Borst enkele uren na het incident tegen haar kapper, schrijft De Telegraaf vrijdag.

Adres

Volgens de kapper, die zijn verhaal met de krant deelt,  belde de verwarde man op 29 januari ’s morgens vroeg om 8.00 uur bij het huis van Borst in Bilthoven aan en vroeg naar het adres van Kok. Toen Borst zei dat niet te hebben, liep de man weg.

‘Ze vond het echt heel vreemd,’ vertelt de kapper. ‘Ik vroeg aan haar of het een zwerver was. Dat niet, maar ze zei wel dat hij niet z’n beste pak aan had.’

In paniek was de later dood aangetroffen oud-minister niet. ‘ Ze was nooit bang, was een heel nuchtere, gezellige oma. Ze was wel wat gewend.’

Onduidelijk

Borst werd op 10 februari dood aangetroffen in haar garage. Uit nader onderzoek is gebleken dat de dood van de oud-minister  een niet-natuurlijke oorzaak heeft.

Waarschijnlijk is Borst het slachtoffer geworden van een misdrijf. Maar wat er tussen zaterdagavond, toen Borst een D66-congres verliet, en maandagavond, toen zij dood werd gevonden, precies is gebeurd, weet de politie niet.

De kapper heeft zijn verhaal verteld aan de recherche. Het onderzoeksteam heeft intussen al honderden tips over de zaak binnengekregen.

Volg Tom Reijner op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.