nederland

Politie: moord op GGZ-directeur was ongelukkige vergissing

18 maart 2014

De moordenaar van de 44-jarige GGZ-directeur Rob Zweekhorst heeft zich waarschijnlijk vergist. Zweekhorst is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling.

Dat heeft een politiewoordvoerder dinsdag verklaard bij Opsporing Verzocht.

Vergissing

Na bijna drie maanden onderzoek heeft de politie sterke aanwijzingen dat de schutter zich moet hebben vergist toen hij op 1 januari Zweekhorst van dichtbij doodschoot toen die zijn hondjes aan het uitlaten was.

De politie heeft een idee wie het werkelijke doelwit van de moordaanslag kan zijn geweest. Het gaat om iemand die bekend is bij de politie vanwege vermogenscriminaliteit. Wie het doelwit was, wil de politie niet bekendmaken.

Opdrachtgever

Wie de opdracht voor de moord heeft gegeven, is niet bekend. Het politieonderzoek richt zich nu op de persoon die de opdracht tot moord heeft gegeven.

De moord op Zweekhorst was maanden lang een raadsel voor de rechercheurs. In het privé-leven van de GGZ-directeur werd helemaal niets gevonden dat de moord zou kunnen verklaren.

Naast directeur personeelszaken bij de GGZ in Amsterdam was Zweekhorst veel met zijn vrouw en jonge kinderen. Toen hij op nieuwjaarsdag een blokje om ging met de honden, werd hij van dichtbij neergeschoten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.