nederland

Zomerse zaterdag eindigt met code geel voor gevaarlijk weer

Door Shari Deira - 07 juni 2014

Al de hele week kijkt Nederland uit naar het mooie weer tijdens het Pinksterweekend, maar daar komt zaterdagavond abrupt een eind aan. Deze, in sommige delen van het land, zonnige zaterdag eindigt met kans op onweersbuien met hagel en windstoten.

Weerinstituut KNMI geeft voor zaterdag vanaf ongeveer 19.00 uur code geel, gevaarlijk weer, voor het hele land. Voor de noordelijke provincies geldt deze waarschuwing ook voor zondagochtend.

Bui

Hoewel het in sommige delen van het land zoals voorspeld zonnig is, trekken velden met hoge bewolking over Nederland. De middagtemperaturen lopen uiteen van 24 tot 32 graden in het zuidoosten. In het zuidwesten is er al kans op een bui.

Aan het eind van de middag neemt de kans op onweersbuien vanuit het zuiden en vanavond geldt  dit ook voor de rest van het land. Bij een onweersbui kan zich ook hagel voordoen en windstoten.

Onweer

Ook in de nacht van zaterdag op zondag trekken wolken over Nederland en trekt er vanuit het zuiden een gebied met regen en buien over het land. Daarbij is een kleine kans op onweer.

Zondagochtend is er vrij veel bewolking en valt hier en daar regen. In de middag zal de zon doorbreken. De temperatuur loopt uiteen van 19 graden aan zee tot 27 graden in het zuidoosten van het land. De rest van de week begint warm, maar de temperatuur zal langzaam dalen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.