politiek

PvdA terug naar dieptepunt in peiling Maurice de Hond

28 april 2013

De PvdA blijft er slecht voor staan in de peilingen van Maurice de Hond. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de partij van Diederik Samsom 18 zetels halen. De partij evenaart daarmee het dieptepunt dat de partij in maart bereikte.

Dat blijkt zondag uit de wekelijkse peiling van De Hond. De sociaaldemocraten hebben momenteel 38 zetels in de Tweede Kamer.

Zetels

Coalitiegenoot VVD staat er ook niet goed voor in de peiling. De liberalen komen uit op 25 zetels, tegenover 41 in de Kamer. De partij staat nog maar 2 zetels achter op de PVV, die met 27 zetels virtueel de grootste partij is.

Het CDA is afgelopen week een virtuele zetel gestegen en komt uit op 15. GroenLinks steeg ook een zetel en is nu terug op 4, het zetelaantal sinds de verkiezingen.

Stem

Verder laat de peiling van De Hond weinig verschuivingen zien. D66 en ChristenUnie staan stabiel op respectievelijk 17 en 6 zetels. De Partij voor de Dieren zou bij verkiezingen 3 zetels halen en Ouderenpartij 50Plus 11.

Uit aanvullend onderzoek blijkt dat bij de VVD nog maar 72 procent van de VVD-kiezers vorig jaar nog een kans op een stem geeft. Bij de PvdA is dat 65 procent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.