politiek

Gemotiveerde staatssecretaris Weekers wil ‘klus graag klaren’

14 mei 2013

Staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) is erg gemotiveerd om zijn termijn af te maken. Weekers heeft de afgelopen twee jaar genoeg anti-fraudemaatregelen genomen.

Dat zei Weekers in het debat over de toeslagenfraude dinsdag in de Tweede Kamer.

Op de vraag of Weekers nog wel de juiste man op de juiste plek is, antwoordde de VVD’er bevestigend. ‘Ik wil graag de klus klaren,’ zei hij.

Veel onduidelijkheden

Als het Tweede Kamer-debat dinsdagavond meer duidelijkheid over de toeslagenfraude moest geven, slaagde het in die missie in ieder geval niet. Tweede Kamerleden werden geconfronteerd met afwijkende en steeds wisselende antwoorden van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD).

Weekers zei aan het begin van de beantwoording van de vragen het te betreuren dat de discussie zich vooral spitst op ‘wie wat wanneer wist’.

Volgens de staatssecretaris is het belangrijker dat het lek in het toeslagensysteem van de Belastingdienst zo snel mogelijk wordt gerepareerd.

Warrig

De VVD’er slaagde er vervolgens maar niet in om heldere antwoorden te geven. Eerst zei hij de FIOD niet te hebben geïnformeerd naar aanleiding van de Brandpunt-uitzending over frauderende Bulgaren, om vervolgens toch toe te geven dat dit via woordvoerders wel is gebeurd.

Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) eiste ook nog even de aandacht op zich door de vergadering te schorsen. Dit gebeurde omdat zij wilde voorkomen dat de Kamerleden al in de eerste termijn minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) ter verantwoording wilden roepen. Dit zal nu in de tweede termijn gebeuren.

Volg Servaas van der Laan op Twitter

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.