politiek

Kamer wil dat overheid ingrijpt bij ‘moslimenclave’ Den Haag

18 mei 2013

De Kamerfracties van de PvdA, PVV en de SP hebben geschokt gereageerd op het nieuws over een deel van de Haagse Schilderswijk waar de sharia zou worden gehanteerd. Kamerleden willen dat de overheid optreedt tegen de moslimdominantie in de wijk.

‘Toepassing van shariawetgeving kan niet en mag niet in Nederland,’ zegt PvdA-Kamerlid Keklik Yücel zaterdag.

Zijn partij vindt dat de overheid onmiddellijk moet ingrijpen als in delen van Den Haag inderdaad de sharia wordt gehanteerd.

Islamofascisme

PVV-leider Geert Wilders eist zo snel mogelijk een debat over de misstanden. Volgens Wilders rukte het ‘islamofascisme’ op in Nederland. ‘Wat Nederland nodig heeft, is een stevig shariaverbod en ontislamiseringsoffensief,’ liet Wilders via Twitter weten.

CDA-Kamerlid Peter Oskam wil van de minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) weten wat er in Den Haag precies aan de hand is. De Kamerleden gaan de minister over de situatie ondervragen komende dinsdag tijdens het vragenuurtje.

Ergernis

SP-Kamerlid Sadet Karabulut ergert zich aan de PvdA en PVV omdat die partijen nu moord en brand schreeuwen terwijl eerdere voorstellen van haar partij om buurten meer gemengd te maken niet door die partijen werden gesteund.

De VVD is iets milder over de zaak gestemd. Kamerlid Klaas Dijkhoff zegt geschrokken te zijn, maar weet tegelijkertijd dat de politie er goed optreedt. ‘De situatie is op het randje, maar moet er niet overheen gaan.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.