politiek

VVD en PvdA praten over strafbaarstelling illegalen

16 mei 2013

Regeringspartijen VVD en PvdA gaan met elkaar in gesprek over de strafbaarstelling van illegaliteit. De PvdA heeft zich bij de VVD gemeld om over het onderwerp te praten, zo laat een woordvoerder van de VVD weten.

Het gesprek tussen de twee partijen wordt gevoerd door hun woordvoerders over vreemdelingenbeleid: Kamerleden Marit Maij (PvdA) en Malik Azmani (VVD).

Strafbaar

Binnen de PvdA ontstond de afgelopen weken onvrede over de plannen van het kabinet om illegaal verblijf in Nederland strafbaar te stellen. PvdA-leider Diederik Samsom weigerde van het Regeerakkoord af te stappen.

Zondag had een extra ledenraad plaats en werd een motie aangenomen om het asielbeleid humaner te maken.

Debat

Naar alle waarschijnlijkheid is er volgende week in de Tweede Kamer een debat over de strafbaarstelling van illegaliteit. VVD en PvdA wilden in eerste instantie geen Kamerdebat hierover.

Oppositiepartijen wezen erop dat staatssecretarissen Fred Teeven (VVD, Asiel) en Jetta Klijnsma (PvdA, Sociale Zaken) woensdagavond wel met elkaar in gesprek gingen in VARA-programma Pauw & Witteman.

Teeven zei in het programma dat hij nog niets heeft gehoord over een eventuele aanpassing van het wetsvoorstel voor strafbaarstelling van illegaliteit. ‘Ik heb nog geen belletje gehad.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.