politiek

‘Beveiliging voor Fred Teeven na ernstige bedreigingen’

04 juni 2013

Staatssecretaris Fred Teeven (VVD, Veiligheid en Justitie) wordt ernstig bedreigd en heeft sinds enkele weken persoonsbeveiliging. Ook zijn huis in Amsterdam wordt bewaakt.

De bedreigingen zijn sterk toegenomen sinds het debat over de overleden asielzoeker Aleksandr Dolmatov en de discussie over strafbaarstelling van illegaliteit, meldt De Telegraaf.

Volgens de krant lijkt het te gaan om bedreigingen van asielactivisten. Teeven wordt beveiligd door iemand van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging.

IND

Begin deze week werd bekend dat directeur Rob van Lint van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) ook wordt bedreigd. Zijn huis in Leiden is beklad met de tekst ‘IND=moord’. De actie is opgeëist door de actiegroep De Kwade Kwasten.

Teeven noemde de actie ‘zeer intimiderend’ en spreekt van een ernstige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van een ambtenaar die zijn werk doet.

Staatssecretaris Teeven is de laatste maanden veel in het nieuws vanwege de strafbaarstelling van illegaliteit. Een aantal asielzoekers ging in hongerstaking en werd daarin gesteund door activisten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.