politiek

Ook Nederlandse ambassade in Jemen gesloten

Door Shari Deira - 04 augustus 2013

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten dat ook de Nederlandse ambassade in Jemen dicht gaat. Dat gebeurt in navolging van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk.

Er is volgens het ministerie geen sprake van een gerichte dreiging maar de sluiting van andere ambassades zou de Nederlandse vertegenwoordiging extra kwetsbaar maken.

Dreiging

Vooralsnog is de ambassade in Jemen de enige in de regio die dicht gaat. Andere Nederlandse ambassades in het gebied zijn extra waakzaam.

De Verenigde Staten besloten vrijdag om enkele diplomatieke posten in het Midden-Oosten dicht te gooien. Reden hiervoor is dreiging uit de hoek van terreurorganisatie Al-Qa’ida.

Reisadvies

Op de Nederlandse ambassade in de Jemenitische hoofdstad Sa’ana werken zes Nederlanders en vijftien lokale medewerkers. In Jemen verblijven zo’n veertig Nederlanders. Eerder sloot de vertegenwoordiging van de Europese Unie in Jemen al. Nu zijn alleen de ambassades van Spanje en Bulgarije nog open.

Nederlanders die afreizen naar Jemen wordt geadviseerd het reisadvies goed in de gaten te houden. Als de situatie in het land wordt veranderd, past het ministerie het reisadvies aan. Op dit moment ontraadt het ministerie alle reizen naar Jemen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.