politiek

Teeven niet blij met publicatie woonplaats Benno L.

18 februari 2014

Staatssecretaris Fred Teeven (VVD, Veiligheid en Justitie) haalt uit naar media die de nieuwe woonplaats van de veroordeelde pedoseksueel Benno L. hebben gepubliceerd. ‘Daardoor is de onrust alleen maar groter geworden.’

Tegenover RTL Nieuws noemt Teeven de onthulling van de woonplaats van L. zaterdag door NRC Handelsblad ‘niet-rechtsstatelijk’.

Huisvesten

Teeven spreekt zijn steun uit voor burgemeester Henri Lenferink (PvdA) van Leiden. ‘Hij heeft een moedig besluit genomen,’ zegt de staatssecretaris. ‘We hebben altijd burgemeesters nodig die bereid zijn zedendelinquenten te huisvesten. Die mensen moeten toch ergens wonen.’

NRC Handelsblad publiceerde zaterdag de woonplaats van L. De krant was in de veronderstelling dat Lenferink het nieuws zaterdag sowieso zou bekendmaken, maar de burgemeester deed dit pas toen hij hoorde dat de krant met het nieuws zou komen.

Protesten

L. woont in een seniorenflat in Leiden en na het bekend worden van zijn nieuwe woonplaats zijn er protesten geweest.

Teeven zegt dat L. best zijn buurman mag worden: ‘Maar ik heb geen kleine kinderen, dus dat is makkelijk praten.’ Volgens Teeven zijn alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen. Of L. nog in Leiden blijft wonen, is aan burgemeester Lenferink.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.