politiek

‘Baan Peter Rehwinkel in Barcelona bestaat niet’

05 mei 2014

Peter Rehwinkel (PvdA) werkt niet in Barcelona voor de organisatie United Cities and Local Governments (UCLG). De PvdA’er doet er ook geen vrijwilligerswerk.

Dat zegt een woordvoerder van UCLG tegen RTV Noord.

Twijfels

Rehwinkel stopte vorig jaar vervroegd als burgemeester in Groningen waarna hij als vrijwilliger aan de slag zou gaan om een centrum voor rampenbestrijding op de zetten in de hoofdstad van Catalonië.

Vorig jaar waren er al twijfels over het werk dat Rehwinkel voor UCLG zou doen. In oktober liet de organisatie nog weten dat de PvdA’er als rapporteur aan de slag zou gaan.

Mandaat

Maar dit bleek niet het geval te zijn. ‘Dhr. Peter Rehwinkel werkt niet voor het UCLG. Hij verloor zijn mandaat toen hij opstapte als burgemeester’ laat de organisatie weten. Functies bij UCLG kunnen alleen gecombineerd worden met een baan als burgemeester.

Vorige week liet Rehwinkel weten dat hij langer van zijn wachtgeld gebruik zou maken dan de aangekondigde zes maanden. Overigens is de kans groot dat Rehwinkel wel in Spanje is. Volgens GeenStijl vertoeft de PvdA’er in een vakantievilla in het Spaanse Dénia, zo’n 465 kilometer bij Barcelona vandaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.