sport

Barcelona en Bayern in halve finale Champions League

Door Shari Deira - 10 april 2013

FC Barcelona en Bayern München hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De clubs moeten het opnemen tegen Real Madrid of Borussia Dortmund.

Voor Barcelona was een gelijkspel tegen Paris Saint-Germain (1-1) voldoende om de halve finale te bereiken, na de 2-2 eerder in Frankrijk.

PSG kwam na 50 minuten op voorsprong. Javier Pastore scoorde op aangeven van Zlatan Ibrahimovic. Barcelona speelde weinig overtuigend tot de komst van Lionel Messi. In de 71ste minuut maakte Pedro gelijk, na voorbereidend werk van Messi, die amper is hersteld van een blessure.

Veilig

Bayern München heeft zich in de return tegen Juventus niet laten verrassen. De Duitse ploeg won in Turijn ook het tweede duel: 0-2. Mario Mandzukic en invaller Claudio Pizarro maakten in het laatste half uur de doelpunten.

Bayern kwalificeerde zich voor het tweede jaar op rij voor de halve finales van de Champions League. Dinsdag stelden Borussia Dortmund en Real Madrid hun plek al veilig. Vrijdag is de loting en wordt duidelijk welke clubs het in de halve finales tegen elkaar opnemen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.