sport

Berlusconi wil Seedorf als trainer van AC Milan

Door Servaas van der Laan - 22 mei 2013

In de ogen van voorzitter van AC Milan en oud-premier Silvio Berlusconi is er maar één man die Massimiliano Allegri kan opvolgen als hoofdcoach: publiekslieveling Clarence Seedorf moet de roodzwarten uit Milaan weer naar successen gaan leiden.

‘De roodzwarte loper ligt uit in Milaan voor Clarence Seedorf,’ schrijft de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport prominent op de voorpagina.

Officieel is er nog niets bevestigd, maar iedereen in Milaan weet wanneer eigenaar Berlusconi iets in het hoofd heeft, dit waarschijnlijk ook zal gebeuren. De multimiljardair zal in ieder geval kosten noch moeite besparen om Seedorf terug naar Italië te lokken.

Pre-pensioen

Op dit moment geniet een van Nederlands succesvolste spelers uit de geschiedenis samen met zijn Braziliaanse vrouw van zijn pre-pensioen bij Botafogo waarmee hij dit seizoen de titel veroverde.

De 37-jarige middenvelder heeft nog een contract voor een jaar en heeft ook enkele zakelijke belangen in Rio de Janeiro. De geboren Surinamer staat dan vermoedelijk ook niet direct te springen om Brazilië weer voor Europa in te ruilen.

Van Basten

Zijn Italiaanse zaakwaarnemer doet de geruchten af als ‘geklets’. Maar ze stapte woensdagmorgen wel in het vliegtuig naar Rio de Janeiro. Mocht het plannetje van Berlusconi niet doorgaan, dan is er maar één alternatief. ‘San Marco’, oftewel Marco van Basten moet dan terug naar San Siro worden gehaald.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.