sport

Barcelona laat niets over van kansloos Ajax in Camp Nou

Door Shari Deira - 18 september 2013

Ajax heeft woensdagavond de groepsfase van de Champions League geopend met een ruime nederlaag bij FC Barcelona (4-0).

Lionel Messi scoorde driemaal voor de thuisploeg uit Spanje. Ook Gerard Piqué trof doel. Kolbeinn Sigthorsson miste bij een achterstand van 4-0 nog een strafschop voor Ajax, dat bij rust tegen een achterstand van 1-0 aankeek.

Trainer Frank de Boer zegt dat zijn ploeg ‘bij vlagen’ goed spel heeft laten zien, maar soms ook goals simpelweg heeft weggegeven.

AC Milan

Intussen is AC Milan de Champions League begonnen met een moeizame zege op Celtic. Thuis in San Siro hielden de Schotten lang gelijke tred met de thuisploeg, die in de slotfase alsnog tweemaal keihard toesloeg: 2-0.

Vlak nadat Anthony Stokes namens Celtic de lat had getroffen, opende Cristián Zapata de score met een laag schot. Vlak daarna was Sulley Muntari attent na een vrije trap van Mario Balotelli, die hem een niet te missen rebound opleverde.

Nederlaag

Borussia Dortmund, vorig seizoen nog finalist in de Champions League, is in mineur begonnen aan de groepsfase van het kampioenenbal. De Duitse koploper liep woensdagavond bij Napoli tegen een pijnlijke nederlaag van 2-1 aan.

In de andere groepswedstrijd verloor Olympique Marseille op eigen veld met 2-1 van Arsenal. Voor de Engelse ploeg kwamen Theo Walcott (0-1) en Aaron Ramsey (0-2) tot scoren. Diep in blessuretijd bepaalde Andre Ayew uit een strafschop de eindstand op 1-2.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.