sport

Gareth Bale tekent contract voor zes jaar bij Real Madrid

02 september 2013

De transfer van Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid is maandag officieel afgerond. Bale ondertekende een contract voor zes jaar bij ‘de Koninklijke’.

Met de handtekening van Bale zijn alle formaliteiten afgerond voor de grootste transfer aller tijden ter waarde van 100 miljoen euro.

Droom

De 24-jarige Bale heeft ook de medische keuring goed doorstaan. Real Madrid-directeur Florentino Pérez reageert verheugd op de komst van de Welshman.

‘Bale is een uitzonderlijke voetballer. De droom van een jongen uit Wales wordt hiermee realiteit,’ zei Pérez tijdens de presentatie van de nieuwe aanwinst van Real Madrid. ‘Het waren ingewikkelde onderhandelingen, en ik wil Tottenham bedanken voor deze kans.’

Aankoop

De duurste transfer voor die van Bale stond ook op naam van Real. De club kocht in 2009 sterspeler Cristiano Ronaldo voor 94 miljoen euro van Manchester United.

Vorige week stelde de PVV Kamervragen over de dure aankoop van Real Madrid. In de vragen wijzen PVV-leider Geert Wilders en PVV-Kamerlid Tony van Dijck erop dat de club enorme schulden heeft bij de Spaanse overheid en noodlijdende Spaanse banken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.