sport

Trainer Gertjan Verbeek per direct ontslagen door AZ

Door Shari Deira - 29 september 2013

Gertjan Verbeek stopt per direct als trainer bij AZ vanwege een ‘gebrek aan chemie’ tussen de spelersgroep en de hoofdtrainer. Ook vanwege een gebrek aan vertrouwen, zien de directie en de raad van commissarissen geen basis voor een verdere samenwerking.

Dat heeft AZ zondag bekendgemaakt. Technisch directeur Earnest Stewart zei tijdens een persconferentie dat het ontslag van Verbeek onvermijdelijk was. Het vertrek heeft niets met de resultaten te maken.

‘We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Er waren meerdere signalen binnen de organisatie dat de chemie tussen de trainer en de spelersgroep was verdwenen. Dat is een langdurig proces, we hebben ons niet door emotie laten leiden. AZ kijkt naar meer dan alleen resultaten.’

Vertrouwen

Het elftal van Verbeek won zaterdag nog met 2-1 van PSV. Het vertrek van de trainer zou te maken hebben met verstoorde onderlinge verhoudingen binnen de club.

De 51-jarige Verbeek volgde in 2010 Dick Advocaat op als hoofdtrainer bij AZ. Eerder was de oud-profvoetballer trainer van Heracles Almelo, sc Heerenveen en Feyenoord. Bij Feyenoord werd hij al na een half jaar ontslagen omdat de spelers geen vertrouwen in hem hadden.

Eigenwijs

Verbeek lag erg slecht bij zijn staf en de spelersgroep, bericht De Telegraaf. Hij zou eigenwijs zijn en altijd zijn eigen weg gaan. Bovendien zou zijn gedrag tegenover andere medewerkers ongepast zijn.

Hoewel Verbeek AZ per direct verlaat, staat de club er wel goed voor. AZ staat vierde in de eredivisie, twee punten achter koploper PSV. In de Europa League won de ploeg van Verbeek de eerste wedstrijd in de groepsfase met 1-0 van Maccabi Haifa.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.