sport

‘Positie van Clarence Seedorf bij AC Milan wankelt’

Door Tom Reijner - 20 maart 2014

De positie van Clarence Seedorf bij AC Milan staat onder druk. Het bestuur heeft de Nederlandse trainer van de Italiaanse voetbalclub een ultimatum gesteld.

Als hij in de komende wedstrijden tegen Lazio Roma en Fiorentina geen resultaat boekt, krijgt hij zijn ontslag, schrijft de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport donderdag.

Teleurstellend

In het verleden was de club meermaals Italiaans kampioen werd en veelvuldig winnaar van de Champions League. Dit jaar is de situatie compleet anders. AC Milan kent namelijk een erg teleurstellend seizoen tot dusver.

Het team van de 37-jarige Seedorf leed zeven nederlagen in twaalf wedstrijden. Die reeks nederlagen betekent de elfde plaats in de Serie A. De club is ook al uitgeschakeld in de beker en Champions League.

Successen

De 37-jarige Seedorf, die als voetballer grote successen haalde bij de Milanese club, is nog maar drie maanden hoofdtrainer. Eigenaar Silvio Berlusconi zei maandag dat de nog onervaren trainer niet hoeft te vrezen voor zijn baan.

De clubeigenaar lijkt nu van gedachte te zijn veranderd. Oud-speler Mauro Tassotti gaat mogelijk het seizoen afmaken. Daarna zou het de bedoeling zijn dat Filippo Inzaghi of Cesare Prandelli het roer overneemt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.