sport

Ook Chili kan Oranje niet verslaan in laatste duel poulefase

Door Shari Deira - 23 juni 2014

Het Nederlands elftal speelt komende zondag de achtste finale van het WK in Fortaleza. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal won maandag ook van Chili (2-0) en eindigde zodoende als eerste in groep B.

Invaller Leroy Fer zette Nederland in de 77ste minuut op voorsprong met een prachtige kopbal. In de extra tijd zorgde Memphis Depay voor 2-0.

Papieren

Oranje treft zondag om 18.00 uur (Nederlandse tijd) de nummer 2 van groep A in het Estádio Castelão. Het gaat om de bovenste twee plaatsen in die poule nog tussen Brazilië, Mexico en Kroatië. Het gastland heeft met 4 punten uit twee wedstrijden de beste papieren.

Brazilië speelt maandagavond zijn laatste wedstrijd tegen het nog puntloze Kameroen. Mexico, dat ook 4 punten heeft maar een iets minder doelsaldo, treft Kroatië dat op 3 punten staat. Fortaleza ligt in het noorden van Brazilië, op zo’n 4 uur vliegen van het basiskamp van Oranje in Rio de Janeiro.

Spanje

Spanje heeft maandag het WK voetbal toch nog enigszins positief afgesloten. De nu nog regerend wereldkampioen won het laatste groepsduel met 3-0 van Australië. Spanje eindigt daardoor als derde in groep B met 3 punten, Australië is puntloos laatste geworden.

David Villa zette Spanje kort voor rust op voorsprong met een fraaie hakbal. Fernando Torres verdubbelde halverwege de tweede helft de marge, door een steekbal van Andrés Iniesta te promoveren tot doelpunt. Invaller Juan Mata tekende voor de derde Spaanse treffer.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.