Elsevier Weekblad

Werken in de (online) journalistiek? Solliciteer nu!

Door René van Rijckevorsel - 04 juli 2017

Elsevier Weekblad investeert in (online) journalistiek en zoekt daarom:

1 Chef Digitaal

Wat ga je doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor de performance van alle digitale uitingen van Elsevier Weekblad.
 • Je werkt op het snijvlak van redactie, marketing en webstatistiek.
 • In overleg met hoofdredactie en andere chefs maak je van Elsevier Weekblad een nog prominentere speler op het web.
 • Zorgt voor grotere online awareness en kennis van online binnen de redactie
 • Draagt bij aan de online redactionele formule en op basis daarvan geef je invulling aan de digital content-strategie waardoor engagement wordt geoptimaliseerd
 • Meet en interpreteert relevante data om online zichtbaarheid en conversie te optimaliseren

Wie ben jij?

 • Professional met ruime ervaring in digital publishing en online marketing, kennis van digitale content en optimale distributie over verschillende kanalen.
 • Academisch denkniveau
 • Strategisch sterk, maar bereid om operationeel zaken aan te pakken waardoor tempo wordt gemaakt
 • Een track record in vergroten engagement van online doelgroepen
 • Een conceptuele denker (creatief-commercieel-strategisch)
 • Bruggenbouwer, ondernemer, communicator, optimist, stevig, energiek, pro-actief
 • Bewezen leidinggevende kwaliteiten
 • Affiniteit met de opvattingen van Elsevier Weekblad

1 Digital Publisher

Wat ga je doen?

De digital publisher is de permanent superscherpe regisseur van de website. Altijd hands on. Zorgt dat artikelen zich optimaal in de kijker kunnen spelen, op de homepages, via nieuwsbrieven, sociale media en SEO. Bestudeert permanent de cijfers van Chartbeat en Google Analytics en houdt performance op kanalen als Twitter en Facebook in de peiling. Grijpt in als koppen of foto’s onvoldoende responderen.

Wie ben jij?

Je hebt een opleiding op HBO-niveau en ervaring met digitale marketing. Jij weet als de beste wat wel scoort en wat niet op internet, en zet die kennis in voor Elsevier Weekblad, waarbij aangetekend dat geen concessies mogen worden gedaan aan niveau en imago van Elsevier Weekblad.

1 WordPress-expert

Wat ga je doen?

De website van Elsevier Weekblad draait op WordPress. De expert die wij zoeken is een ontwikkelaar die razendsnel verbeteringen in de bestaande site kan aanbrengen, de redactie wijst op nuttige plug ins en in staat is om zelfstandig ‘sub-websites’ te ontwikkelen.

Wie ben jij?

Je bent een ervaren WordPress-specialist en -ontwikkelaar met interesse in journalistiek die makkelijke oplossingen bedenkt voor ingewikkeld lijkende vraagstukken. Je bent een specialist in SEO. Je kennis van plug ins is up-to-date en je hebt ook aantoonbaar gevoel voor design.

4 Redacteuren voor Talent Pool

Wat ga je doen?

Vier journalisten die aan het begin staan van hun carrière krijgen twee jaar de kans om als volwaardig redactielid bij Elsevier Weekblad de kneepjes van het vak te leren bij de diverse deelredacties (Nederland, buitenland, economie, kennis & cultuur, onderzoek).

Wie ben jij?

Je hebt je opleiding net afgerond en al langer de ambitie om de journalistiek in te gaan. Je bent als millennial als een vis in het water op internet en in de sociale media. Je ziet in dat verhalen op vele manieren verteld kunnen worden, dus ook met vlogs en podcasts, en hebt daar bij voorkeur ervaring mee. Je hebt een brede algemene ontwikkeling en schrijft niet alleen goed, maar ook nog eens in foutloos Nederlands. En ten slotte heb je affiniteit met de opvattingen van Elsevier Weekblad.

Solliciteer direct

Voor meer informatie neem je contact op met René van Rijckevorsel of Arendo Joustra: 020-2248022

Je motivatie plus cv kun je sturen naar sollicitatie@elsevierweekblad.nl, onder vermelding van de functie waarop je solliciteert. Solliciteren is mogelijk tot 31 juli.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.