27-11-2017

Elsevier Weekblad publiceert Huizinga-lezing 2017 van Antoine Bodar: Leven alsof God bestaat

27 november 2017

Op 8 december verschijnt: Het boek Leven alsof God bestaat bevat de volledige tekst van de 46ste Huizinga-lezing door Antoine Bodar, op vrijdag 8 december uitgesproken in een uitverkochte Pieterskerk in Leiden.

In zijn lezing vraagt Nederlands bekendste priester Antoine Bodar zich af waarom het atheïstische humanisme zich zo verzet tegen het christendom. De hedendaagse humanist zou ook samen met de christen voor de menselijke waardigheid kunnen opkomen. En waarom is de tendens tegenwoordig zo sterk om godsdienst uit de publieke ruimte te weren en tot privézaak te verklaren, ofschoon godsdienst nooit een louter persoonlijke zaak is?

Toegevoegd aan de lezingtekst zijn een ‘Concies commentaar’ op de lezing van co-referent prof. dr. Herman Philipse (overtuigd atheïst), een weerwoord van Bodar, een interview met de priester, een levensschets van Johan Huizinga en een kleine geschiedenis van de Huizinga-lezing.

De Huizinga-lezing wordt sinds 1972 jaarlijks georganiseerd door de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en (vanaf 2014) Elsevier Weekblad. De lezing is genoemd naar de historicus en cultuurfilosoof Johan Huizinga (1872-1945).

Leven alsof God bestaat telt 124 pagina’s, bevat een register en kost € 12,95. Te bestellen via de webshop of via telefoonnummer 085-8888151. Ook te koop in de boekhandel.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.