Solliciteer nu!

Elsevier Weekblad zoekt een redacteur Economie

Door Lucas Gasthuis - 20 juni 2019

Elsevier Weekblad is het grootste en meest succesvolle opinieblad van Nederland, met een luisterrijke geschiedenis die teruggaat tot 1891. De redactie zoekt per direct een fulltime Redacteur Economie.

Wat ga je doen? 

Je komt te werken op een dynamische redactie die hoge eisen stelt, maar ook veel vrijheid geeft. Grosso modo schrijf je over de economie van Nederland en de eurozone, economisch beleid (belastingen, arbeidsmarkt), wereldhandel, de financiële markten, technologie.
Daarnaast houd je het voor Nederland zo belangrijke bedrijfsleven goed in de gaten, ook omdat je verantwoordelijk wordt voor de jaarlijkse Top 500 bedrijven. Daarvoor heb je Excel-ervaring nodig, dien je jaarrekeningen te kunnen lezen, kun je werken met online databases en ben je in staat om trends te ontdekken in grote reeksen gegevens.


Wat bieden wij je?

• Een zelfstandige rol met een grote verantwoordelijkheid
• Persoonlijk keuzebudget, reiskostenvergoeding, en andere secundaire arbeidsvoorwaarden
• Pensioenregeling bij PGB
• Een uitdagende baan voor een prachtig merk


Wat heb je nodig?

• Bij voorkeur ben je een universitair geschoolde (macro)econoom
• Ben je geen econoom, dan beschik je behalve over een afgeronde relevante studie ook over aantoonbare kennis van (macro)economie
• Je kunt bogen op redactionele ervaring
• Je hebt affiniteit met de opinies van Elsevier Weekblad
• Je bent zeer zorgvuldig en houdt meer van feiten dan van gratuite meningen

 

Solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Mail je CV en motivatie dan naar
[email protected] t.a.v. Monique Bakker. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om een mail te sturen naar adjunct-hoofdredacteur [email protected]

New Skool Media is de millennial van de mediabedrijven: veelzijdig, ambitieus, flexibel en sociaal. Want? Allereerst de merken: we maken prachtmagazines als (onder anderen) Elsevier Weekblad en Delicious, Columbus en Fiets, voor prachtige doelgroepen. De mensen: een frisse mix van ervaring, plezier, passie en écht vakmanschap. De onderneming zelf: die bestaat bij de gratie van nieuwe kansen voor merken en mensen! En is gewoon de tweede special interest-uitgever van Nederland.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.